Csokoládés piskótatorta
Hozzávalók 12 szelethez:
- 20 dkg étcsokoládé
- 6,5 dl tejszín
- 1 készen kapható piskótatorta
- 2 ek konyak
- 2 ek. feketekávé
- 5-5 dkg darált mandula és mogyoró
Díszítéshez:
- 2 kk. azonnal oldódó porkávé
- 12 szem pörkölt babkávé
- 12 szem egész mandula
- 5 dkg durvára vágott mandula
Előkészítés:
Az étcsokoládét darabokra tördeljük, kis edénykébe tesszük és fél dl tejszínben, kis lángon, állandóan kevergetve felolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni, majd legalább 3 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
Elkészítés:
- A piskótalapot vízszintesen kettévágjuk. A konyakot a feketekávéval összekeverjük, és a tésztalap alsó felét egyenletesen meglocsoljuk vele. Megszórjuk a darált mandulával és a mogyoróval.
- A megmaradt 6 dl tejszínt kemény habbá verjük, és három részre osztjuk. Egy adagot összekeverünk a behűtött csokoládés tejszínnel, és annak háromnegyed részét a tésztalapon elsimítjuk. Ráfektetjük a másik piskótalapot, és a maradék csokoládés tejszínnel az oldalát is bevonjuk. A tejszínhab második részét a torta tetején elkenjük. Megszórjuk a kávéporral.
- A maradék habot csillagcsőrös habzsákba szedjük, 12 habrózsát nyomunk belőle a süteményre, s ezeket 1-1 szem mandulával és kávéval díszítjük. A köztes részeket a durvára vágott mandulával megszórjuk.