Receptjeim
Édesítsd meg a világot

MENÜ

Csokoládés piskótatorta

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 6,5 dl tejszín
  • 1 készen kapható piskótatorta
  • 2 ek konyak
  • 2 ek. feketekávé
  • 5-5 dkg darált mandula és mogyoró

Díszítéshez:

  • 2 kk. azonnal oldódó porkávé
  • 12 szem pörkölt babkávé
  • 12 szem egész mandula
  • 5 dkg durvára vágott mandula

Előkészítés:

Az étcsokoládét darabokra tördeljük, kis edénykébe tesszük és fél dl tejszínben, kis lángon, állandóan kevergetve felolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni, majd legalább 3 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.

Elkészítés:

  1. A piskótalapot vízszintesen kettévágjuk. A konyakot a feketekávéval összekeverjük, és a tésztalap alsó felét egyenletesen meglocsoljuk vele. Megszórjuk a darált mandulával és a mogyoróval.
  2. A megmaradt 6 dl tejszínt kemény habbá verjük, és három részre osztjuk. Egy adagot összekeverünk a behűtött csokoládés tejszínnel, és annak háromnegyed részét a tésztalapon elsimítjuk. Ráfektetjük a másik piskótalapot, és a maradék csokoládés tejszínnel az oldalát is bevonjuk. A tejszínhab második részét a torta tetején elkenjük. Megszórjuk a  kávéporral.
  3. A maradék habot csillagcsőrös habzsákba szedjük, 12 habrózsát nyomunk belőle a süteményre, s ezeket 1-1 szem mandulával és kávéval díszítjük. A köztes részeket a durvára vágott mandulával megszórjuk.

 

Asztali nézet